Keski-Suomen Keittiömestarit ry on perustettu vuonna 1987. Yhdistyksen perustava kokous järjestettiin Jyväskylän hotelli- ja ravintolaoppilaitoksessa 7.11.1987, Yhdistystä oli perustamassa 15 jäsentä, jotka valitsivat yhdistyksen puheenjohtajaksi Harry Lilienkamphfin.
18.11.2017 juhlimme 30-vuotista taivaltamme Finlandia hotelli Albassa yhdessä kutsuvieraiden, yhteistyökumppaneiden ja ystävien kanssa. Tunnelma juhlassa oli lämmin ja ruoka hyvää.
Puheenjohtaja Anne Rantanen avasi juhlan ja nostimme maljan syntymäpäivä sankarille sekä 100-vuotiaalle Suomelle.Musisoinnista juhlassa vastasit Sonja Salla, laulu ja Karoliina Mäenpää, piano.
Vaikuttavan juhlapuheen piti Kamarineuvossa Erkki Fredikson. Puhe kokonaisuudessaan on luettavissa:
http://www.kskeittiomestarit.fi/tekemisen-meininkia/erkki-fredrikson…lassa-18-11-2017/
Juhlaillallisen menu:
Savumuikku ja palsternakkaa
Kylmäsavuhaukea ja -lohta, punajuurta
Kirjolohta, hamppua ja piparjuurikreemiä
Metsäsieni-punaviinikeittoa
Ylikypsää ja rosepaistettua karitsaa, valkosipuli-perunapyreetä, mustikkakukkoa ja tummaa havukastiketta
Aurajuustojäätelöä, pihlajanmarjavaahtokarkkia ja pihlajanmarjakapris
Valkosuklaa-omenakakkua, mesiangervovaahtoa ja kinuskipuolukoita
Makeita suupaloja
Kahvia Avec
Juhlaillallisen toteutuksesta vastasi yhdistyksen sihteeri, Alban keittiömestari, Lotta Hirvanen. Mukana illan touhuissa oli opiskelijoita Jyväskylän ammattiopistosta ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta. Lämpimät kiitokset opiskelijoille ja heidän ohjaajilleen!
Lämmin kiitos myös yhteistyökumppaneillemme juhlan onnistumisesta!
Art Celato, Chipsters, Harjulan tila, Hotelli Alba, Jyväskylän ammattiopisto, Kespro-noutotukku, Martinmäki, Metro-noutotukku, Peurunka, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Roslund lihakauppa, Vihannespörssi
Yhdistyksen ja Suomen Keittiömestarit ry:n myöntämät kunniajäsenyydet Keski-Suomeen:
Yksikönjohtaja Saara Kotamäki 2007
Hotellinjohtaja Paavo Laitinen 2007
Kyseiset henkilöt ovat suuresti vaikuttaneet pyyteettömällä tuellaan yhdistyksemme toimintaan, sen perustamisesta alkaen. He ovat tukeneet maakunnallisen ruokakulttuurin ylläpitämistä ja kehittämistä sekä eri tapahtumien, ja erityisesti Keski-Suomi à la Carten toteutumista ja Maakunnan Maut – kirjan aikaansaamista.
Suomen Keittiömestarit ry:n 2017 myöntämät:
Kunniajäsenyys
Kamarineuvos Erkki Fredriksonille
Kannattajajäsenyys
Myyntineuvottelija Seppo Valkeinen
Avainasiakaspäällikkö Matti Kortene
He ovat yhdistyksen historian aikana toimineet ammattikuntamme kehittämisen hyväksi esimerkillisellä ja merkittävällä tavalla.
Musisoinnista juhlassa vastasit Sonja Salla, laulu ja Karoliina Mäenpää, piano.
”On hetki, jolloin tuuli uinahtaa,
on hetki, jolloin tuuli valvoo.
On hetki ystävien,
on hetki rakkauden.
On hetki yksinäisen pienen ihmisen.
Kun ilta sulkee varjon ylle maan,
kun lamput asfaltilla kiiltää.
Niin odottaa kai sydän saa, kun kaikki unelmaa on vaan”
(Aarno Raninen)
Ilta oli täynnä ihania muistoja ja kohtaamisia. Suuret kiitokset kaikille juhlajärjestelyihin osallistuneille! Nyt kohti uusia seikkailuja, uusia vuosia!